Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پنجشنبه ایرنا، سعید سرکار در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه صنعتی سهند با تاکید بر اینکه امروزه باید در مدیریت دانشگاه‌ها و مطالبات از آنها تغییر نگرش ایجاد کنیم که تبدیل به تغییر رفتار آنها شود، اظهار کرد: یکی از اهدافی که رهبر معظم انقلاب برای کشور تبیین کرده‌اند، اصل مرجعیت علمی است که بر اساس آن کشور ما  باید یکی از مراجع علمی جهان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در شاخص‌های مرجعیت جهانی علمی، به رسمیت شناخته شدن یافته‌ها و نظریه‌های علمی در زمینه‌ی علم و فناوری و افزایش میزان رجوع به آنها، اهمیت بالایی دارند.

وی افزود: به رغم افزایش تعداد مقالات در حوزه نانو، آنها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و به همین دلیل مشکلی از مشکلات ما را رفع نمی‌کنند چرا که ما باید شاخص‌های کم ارزش را تبدیل به ارزش کنیم و دانشمندان ما هم در عرصه‌های جهانی جوایز بزرگی را کسب کنند.

سرکار خاطرنشان کرد: یکی‌ دیگر از عواملی که در تحقق مرجعیت علمی جهانی اهمیت بالایی دارد، جذب دانشجو و اساتید از دانشگاه‌های برتر جهان است تا در دانشگاه‌های ما تدریس کنند و در عرصه‌ی جهانی بدرخشیم.  

وی یادآور شد: امیدواریم فعالیت‌های تراز اول در جامعه‌ی ما انجام شود و انتظار می‌رود مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه علم و دانش به سیاست و برنامه تبدیل شده و در بدنه‌ دانشگاه‌ها به کار رود اما متاسفانه در این راستا توسط دستگاه‌های ذی‌ربط هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی گفت: یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب بحث ارتباط دانشگاه با صنعت است که از حدود ۲۰ سال پیش مطرح شده،  اما یکی از مهم ترین دلایل عدم موفقیت آن، نبود زبان مشترک بین دانشگاه و صنعت می‌باشد.

دبیر ستاد ویژه توسعه‌ فناوری نانو همچنین بیان کرد: دانشگاه‌ها باید در زمینه‌ جذب دانشجوی خارجی و ارزآوری از این راه، گام‌های موثری را بردارند اما تاکنون از این پتانسیل به خوبی استفاده نکرده‌ایم، اگر تعداد دانشجویان خارجی را افزایش دهیم صرف نظر از مزایای فرهنگی آن، آثار اقتصادی بالایی نیز خواهد داشت.

وی اضافه کرد: زمینه‌ی دیگری که باید با تمام توان در آن تلاش کنیم، افزایش اختراعات بین‌المللی است؛ باید برنامه‌ریزی‌های مناسبی را در این زمینه انجام دهیم و از فناوران و نوآوران حمایت کنیم تا در خلق ارزش و تبدیل دانش به ثروت وظیفه‌ی خود را به خوبی ایفا کرده باشیم.

سرکار با تاکید بر ضرورت مدیریت مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان، خاطرنشان کرد: بازار  بیش از ۸۰ میلیون نفری ایران، بازار بزرگی برای خدمات با ارزش بالا نیست؛ با مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان، نخبگان و متخصصین خود را از دست می‌دهیم لذا باید مدیریت و برنامه‌ریزی‌های لازم را در این زمینه انجام دهیم.

وی در پایان تاکید کرد: مطالبات رهبر معظم انقلاب باید یکی از دغدغه‌های ما باشد، منشا و مقوله‌ آن را در دانشگاه‌ها توسعه دهیم و برنامه‌ریزی مناسبی با شاخص‌های لازم تدوین شود.

ثبت ملی ۴۰۰ طرح تحقیقاتی دانشگاه صنعتی سهند

رئیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز نیز در این آیین گفت: دانشگاه صنعتی سهند نقش موثری در تبدیل علم به فناوری ایفا کرده و تا حدودی این مسیر را به انجام رسانیده است.

احمدرضا مصطفی قره‌باغی اظهار کرد: امروزه کسی نیست که ارزش علم و دانش را نداند؛ مولای متقیان امام علی(ع) فرموده‌اند که علم بهتر از قدرت است حتی در در روایات مختلف نیز تاکید بسیار زیادی به کسب علم شده است که نشان از جایگاه والای آن می‌باشد.

وی ادامه داد: قرآن کریم ما را به تدبر، تفکر و تعقل دعوت کرده است اما باید بدانیم تنها علمی که ریشه و بنیه‌ی آن در جامعه باشد، می‌تواند نیازهای جامعه را برطرف کند.

وی افزود:  بحث سود دهی علم نیز در روایات مختلف بیان شده است که نمونه‌ آن سخن امام علی(ع) بوده که علم بدون سود را بی‌ارزش عنوان کرده‌اند.

قره‌باغی با بیان اینکه امروزه دانشگاه‌ها به سه نسل اول، دوم و سوم تقسیم‌بندی می‌شوند، گفت: در دانشگاه‌های نسل اول بحث آموزش و تربیت نیروی متخصص مطرح است، در دانشگاه‌های نسل دوم پژوهش و تحقیق مورد نظر بوده تا در توسعه‌ی کشور موثر باشد و در دانشگاه‌های نسل سوم نیز علم را عملیاتی کرده و به فناوری تبدیل می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه سهند تا حدودی تبدیل علم به فناوری را به انجام رسانیده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه سهند تاکنون بیش از ۱۵ هزار دانش آموخته را به جامعه تحویل داده است که در بخش‌های مختلف در حال فعالیت هستند؛ همچنین در زمینه‌ی پژوهش نیز اقدامات موثری را انجام داده و تاکنون ۴۰۰ طرح تحقیقاتی در سطح ملی را به ثبت رسانده‌ است.

وی یادآور شد: در زمینه‌ی دانش و فناوری پیشرفت زیادی را کسب کردیم به گونه‌ای که تعداد ۵۰ شرکت فناور و دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه صنعتی سهند مشغول فعالیت هستند و از فناوران و ایده‌پردازان حمایت می‌کنند.  

رئیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز بیان کرد: به رغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب در برنامه‌ی گام دوم، پشتیبانی و حمایت از دانشگاه در شأن این موارد نیست و متاسفانه بودجه‌ای را که در اختیار دانشگاه‌های دولتی قرار می‌دهند، بسیار کم است.

وی تاکید کرد: با وجود تمامی محدودیت‌ها ما پا پس نکشیده و به تلاش‌های خود ادامه می‌دهیم و حتی حمایت‌های خود را از علم و دانش نیز افزایش داده‌ایم.

در این مراسم که با حضور روسا، اساتید و شرکت‌های فناور مرتبط با دانشگاه صنعتی سهند تبریز برگزار شد، از پژوهشگران و فناوران برتر این مجموعه تجلیل شد.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی تبریز فناوری نانو دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تبریز فناوری نانو آذربایجان شرقی تبریز فناوری نانو دانشگاه دانشگاه صنعتی سهند رهبر معظم انقلاب دانشگاه ها زمینه ی ی دانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۸۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)

عصر ایران؛ مسعود طاهری - هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن با شعار "عصر جدید، خودروهای جدید" از 6 تا 15 اردیبهشت در محل جدید نمایشگاه بین‌المللی چین (تیانژو) افتتاح شد و این رویداد عظیم با دستاوردهای چشمگیر و نویدبخش کار خود را آغاز کرد.   این نمایشگاه که به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت خودرو در آسیا شناخته می‌شود، شاهد حضور پررنگ خودروسازان داخلی و خارجی و رونمایی از جدیدترین دستاوردهای آنها در زمینه طراحی و تولید خودرو بود.   در نمایشگاه امسال، شاهد درخشش خودروهای نوآورانه و پاک بودیم. 278 خودروی برقی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که این امر نشان‌دهنده گام‌های بلند صنعت خودرو به سمت جایگزینی خودروهای بنزینی و دیزلی با خودروهای برقی و احترام به محیط زیست است.   غرفه‌های نمایشگاه پکن 2024، میزبان خودروسازی جهان و برندهای چینی است. این شرکت‌ها جدیدترین دستاوردهای خود در زمینه خودروهای برقی، هیبریدی و خودران را به نمایش گذاشتند به طوریکه بازدیدکنندگان نمایشگاه شاهد رونمایی از 117 مدل خودروی جدید توسط 30 شرکت خودروساز بودند.   نمایشگاه پکن 2024 بار دیگر نشان داد که چرا به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت خودرو در آسیا شناخته می‌شود و می‌توان به آینده‌ای روشن و پررونق در این حوزه امیدوار بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • مدیران خودرو 777، تنها نماینده صنعت خودرو ایران در اجلاس ایران و آفریقا
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)