Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: به همه رؤسای پارک‌های علم و فناوری هشدار داده‌ام که این نهاد‌ها به "شهرک‌های صنعتی" تبدیل نشوند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز در نشست رؤسای پارک‌های علم و فناوری کشور، با بیان اینکه برای رسیدن به محصول دو مسیر را در پیش رو داریم، افزود: مسیر اول از مسیر "علم تا عمل" است، به این معنا که از متن نهاد‌های علمی زنجیره‌ای ایجاد شود که ابتدای این زنجیره تحقیقات محض و انتهای آن محصول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی این مسیر را شامل تحقیقات پایه، تحقیقات کاربردی، تحقیقات توسعه‌ای، تولید نمونه آزمایشگاهی، استاندارد شده، صنعتی و راه اندازی خط تولید دانست و اظهار کرد: این مسیر از کلاس‌های درس و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها شروع می‌شود و در این مسیر دانشگاه‌ها، آزمایشگاه ها، قطب‌های علم و فناوری و پارک‌ها و نهاد‌های پشتیبان راه اندازی شده‌اند.

رحیمی، مسیر دوم را "از ایده تا پدیده" عنوان کرد و ادامه داد: ما در کشور ذهن‌های خلاقی داریم که ممکن است تحصیلات دانشگاهی نداشته باشند، ولی خلاقیت و توان نوآوری بالایی داشته باشند و کشور نیز باید برای چنین افرادی زمینه پیشرفت را فراهم کند تا این افراد بتوانند توانمندی‌های خود را بروز دهند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، این مسیر را شامل ایده پردازی، طراحی مفهومی، طراحی تفصیلی، تولید نمونه اولیه، نمونه آزمایشگاهی و صنعتی عنوان کرد و یادآور شد: در دو تا سه سال اخیر با کاهش واحد‌های متقاضی برای استقرار در پارک‌ها مواجه هستیم که این آمار هشداردهنده برای ما محسوب می‌شود؛ چرا که این موضوع را تاکید دارد که در چند سال اول معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی توجه نمی‌کردند که داریم از ذخیره شرکت‌های ایجاد شده استفاده می‌کنیم.

وی در این باره توضیح داد: شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های تاسیس یافته هستند و به همین دلیل است که در ابتدای مسیر با هجومی از شرکت‌های متقاضی روبرو شدیم و تصور شد که این هجوم رو به افزایش همیشگی خواهد بود، در حالی که از دو تا سه سال قبل به تدریج داوطلبان دانش‌بنیان شدن و استقرار در پارک‌ها و نهاد‌های میزبان واحد‌های فناور کاسته شدند.

رحیمی با بیان اینکه این وضعیت به این معنا است که کشور باید به فناوری‌های تولیدشده توجه کند، خاطر نشان کرد: باید واحد فناور تولیدی ایجاد شود تا متقاضی دانش‌بنیان شدن باشد و جای این‌ها در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری است.

معاون وزیر علوم در حوزه پژوهش و فناوری، با تاکید بر اینکه در این مسیر ما نیاز داریم تا مراکز نوآوری و خلاقیت و کارآفرینی را با کمک دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سطح کشور گسترش دهیم، افزود: این مراکز میزبان جوانانی هستند که دارای ایده‌های خلاقانه‌اند و در کنار آن باید شتابدهند‌ها گسترش داده شوند.

رحیمی با بیان این که رؤسای پارک‌های علم و فناوری نمایندگان فناوری استان‌ها هستند، اظهار کرد: رؤسای پارک‌ها در زمینه توسعه فناوری در کل استان‌ها مسؤول هستند و باید زیست بوم توسعه نوآوری را در کل استان گسترش داد.

وی اضافه کرد: بر این اساس لازم است طی یک برنامه حداکثر سه ساله شهرستانی در کشور نباشد که مرکز رشد نداشته باشد.

به گفته وی، در حال حاضر ۴۵۰ شهرستان در کشور وجود دارد که تاکنون ۲۲۰ مرکز رشد در ۱۵۰ شهرستان راه‌اندازی شده است و به معنای آن است که حدود ۳۰۰ شهرستان کشور فاقد مرکز رشد هستند و این در حالی است که این مراکز بستر‌های نوآوری هستند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، ایجاد زیر ساخت‌های توسعه نوآوری را یک سیاست راهبردی کشور دانست و گفت: وزارت علوم پرچمدار این سیاست است، ولی خیلی از نهادها، چون سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداره استخدامی کشور باید حامی وزارت علوم باشند تا بتوان این زیست بوم را به معنای واقعی با محوریت پارک‌های علم و فناوری، ملی کرد.

وی با بیان اینکه پارک‌ها نقش محوری در "ایده تا پدیده" و دانشگاه‌ها نقش محوری در "ایده تا عمل" بر عهده دارند، یادآور شد: در این راستا جهت گیری تحقیقات دانشگاهی باید تبدیل شدن به دانش فنی و تولید محصول باشد. این حرف جدیدی نیست، بلکه اولویت‌گذاری جدید است.

رحیمی، با اشاره به برنامه ویژه وزیر علوم در زمینه کاربردی کردن تحقیقات، افزود: کاربردی کردن تحقیقات، بین‌المللی سازی مجلات علمی نیز مساله جدیدی نیست، بلکه اهتمام بیشتری در این زمینه صورت گرفته و در اولویت بالایی قرار گرفته‌اند.

وی به ایجاد نظام پیشنهادات وزیر علوم اشاره کرد و یادآور شد: این نظام همواره شنیده می‌شود، ولی هیچ‌گاه نه جزو برنامه‌های من بوده است و نه در ذهن من بود، ولی با نشستی که با شهرداری تهران داشتیم، ایجاد نظام پیشنهادات و آرزو‌ها مطرح شد و بر اساس آن هر شهروند تهرانی می‌تواند پیشنهادات خود را برای توسعه و پیشرفت شهر ارائه دهند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به جایگاه ممتاز پارک‌های علم و فناوری در توسعه دانش و نوآوری و تولید محصول، گفت: دانشگاه‌ها برای توسعه فناوری تا مرزی می‌توانند جلو بیایند، چون ماهیت دانشگاه‌ها اینگونه اقتضا می‌کند و نباید از دانشگاه‌ها انتظار داشته باشیم که میزبان شرکت‌های دانش‌بنیان باشند.

وی ابراز امیدواری کرد که برای پارک‌های علم و فناوری ماموریت ویژه‌ای در راستای گسترش شتابدهنده زیست بوم نوآوری تعریف شود و ادامه داد: باید همگان کمک کنند که دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مجلات علمی و قطب‌های علم و فناوری و انجمن‌های علم و فناوری در داخل یک زیست بوم تعریف شوند و همه مجموعه‌ها با یکدیگر در داد و ستد باشند.

رحیمی با ابراز خرسندی از اینکه همه پارک‌های علم و فناوری دارای صندوق‌های پژوهش و فناوری هستند، خاطر نشان کرد: کار پارک‌ها بدون حمایت مالی، تسهیل‌گری برای شرکت‌ها و واحد‌های فناوری ایجاد نخواهد شد، از این رو این صندوق‌ها باید تقویت شوند. این امر به این معنا نیست که این صندوق‌ها همه اعتبارات مورد نیاز خود را کسب کنند، بلکه این صندوق‌ها پول‌های خود را اهرمی می‌کنند و خوشبختانه بسیاری از صندوق‌ها در این جهت حرکت کردند.

رحیمی خاطر نشان کرد: البته به همه رؤسای پارک‌ها هشدار داده‌ام که این نهاد‌ها به "شهرک‌های صنعتی" تبدیل نشوند؛ چرا که پارک‌ها، نهاد‌های دانش‌بنیان هستند و علم پایه بودن آنها، ارتباط مستمر آن‌ها با نهاد‌های علمی به‌ویژه دانشگاه‌ها را ضروری کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: غلامحسین رحیمی وزارت علوم پارک های علم و فناوری واحدهای فناور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم پارک های علم و فناوری رؤسای پارک ها دانش بنیان دانشگاه ها وزارت علوم صندوق ها زیست بوم نهاد ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۰۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است: نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت چهار سال به عنوان رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید.

در این حکم آمده است: امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم با اشاره به ماموریت رییس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی خدمات مورد نیاز توسعه کسب و کار شرکت ها و واحدهای فناور، بسترسازی نرم افزاری و سخت افزاری برای ظهور و بروز نوآوری، مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست بوم نوآوری و فناوری منطقه، طراحی ساز و کار لازم برای تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری تاکید شده است.

همچنین در این حکم توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشتغال زایی دانش بنیان و تغییر فرصت کار جویی به کارآفرینی، تدوین ساز و کار علمیاتی برای تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری های نوظهور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیر دولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تلاش در جهت ایجاد قطب‌های فناوری، سیاستگزاری، برنامه ریزی و جذب فن آموز، دستیار و پسادکترای فناوری، مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریز پروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرا مورد اشاره قرار گرفته است.

پیش از این دکتر مسعود میرزایی شهرابی این سمت را بر عهده داشت که در آذرماه سال گذشته به ریاست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد.

علی اسماعیلی متولد سال ۱۳۶۳ شهر آمل و دانش‌آموخته رشته مهندسی هوا فضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود.

وی همچنین حدود ۱۰ سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و دارای بیش از ۹۰ مقاله علمی - پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی است.

از افتخارات کسب شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان، جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده